Followers

Make Me Strong

I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works


Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

Walimah Kak Siah and Abang Jumat

Salam

Pray them be together till Jannah























Sorry lerrrr my mobile camera bad in quality....
Barakallah for them..

Birthday.. Should be HAPPY or SAD?

Salam hi hola people..

Alhamdulillah im already 22 years old since 08/11/2013. Ya rab.

InshaAllah, thanks for friend at facebook who wish and dua for me. Wallahy, its really precious when people dua for us.

So I'm getting older, I'm sure there so many responsible will approach.. Its might be hard or easy.. but after all I wish and dua that I be useful for Islam, if its not now.. InshaAllah.. Being muslimah who loved and missed by Jannah. Allah, Allah Allah.


When we want let's struggle for it.

Oh ya, while sitting at shop I listen to IKIM.FM while Proffesor Muhaya slot.
"People who stress, are those didn't recognise their God"

Huhu.. I reflect, Ya Rab yea..
Astaghfirullah al azim.

He just want grant us Jannah, thats why He give soooo many hard test for us..

LEVEL UP!!!

What Allah promise us, thats true.

Chill do Ibadah...

and Happy Birthday to me.


Being Happy

Salam..

How's those cute and handsome people?
May Allah bless us..

Thanks to Allah cuz giving me chance to live today and chance to do more ibadah, InshaAllah.. After all crisis and other crisis happen, its like there is something Allah want to tell me. 

TO REMEMBER HIM MORE..

That thing I almost forgot. Astaghfirullah..

We, mostly myself should be more shame being UNBENEFIT/LESS BENEFIT as muslim.. 
As long as we still have this breath, have this strong.. InshaAllah we still have time to improving ourself... and mostly for me.

When our iman get sooooooooo low, just like our mobile battery when at red level. We getting so ALARMED!!!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

Sure we get so panic, mostly when we use it at really urgent time... Its feel like that in this heart... This my heart.

All praise to Allah, for this ALARM.. my eyes open widely.. Oh my time just short in donya(world). He will 'call' me home at anytime He want.

I'm not prepared yet..

We can't even refuse when our Khaliq ask us to go 'home'..

For today need to 'wake up' and realising who we are want to be?
Let's our plan our life scripts to get Allah bless and Fighting for Jannah..



Let's we reset our mind and heart while get TEST from Allah no matter it is small or huge... Never look to negative side. Never blame provisions of Allah, angry or sad, because the more we sighed, then the more we become weak...

Trust to Allah.. 

Fighting to minimize our sins..... Forgive me for the previous useless entry.

Ya rab. May those read this post be blessed by Allah.
amin.


Selamat Hari Raya Aidiladha


Salamm..

 "SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"


May we will be the next being Allah guest's for Hajj...
InshaAllah.. amin

Ramadan Kareem

Salam
Hi, Hola Como estas?

Ramadan getting close now. Everything need to be prepare. Ramadan the most favourite month for me in Islamic calender. Why?

Well muslims know it. May we get the chance to reach the Ramadan.
I remember my Murabbi had told me
"Ramadan is the one of the most great month to recharge our Iman"

Hehe. Miss that moment.
 He told us

" State your target to get the "highest pointer"  after examination in Ramadan. 3.50 above. Hahaha. Like an exam.

Y'all know what.. Usually, at Ramadan month We (me and Mr. Mohamed) stop texting to focus in Ramadan  ibadah. InshAllah. Sound like weird.

If we can reach this Ramadan InshaAllah... It's the 3rd Ramadan we've faced. Feel missing the Ramadan moment. I feel fine in Ramadan. It's like really fine.

Ramadan showing who actually we are.. We can figure ourself on this month. Well I know, it's still really to talk about Ramadan but really I miss that month.Welcoming ramadan.

And by the way who missing me while im not online please tataplah gambar ni lama-lama untuk mengubat rindu. haha



Anyway, I'm posting this at PJL. Who know what is that?
Okaylah its Pusat Jalur Lebar. Malaysian must familiar with that. Hahaha. Well as in my previous post, my lap top  still didnt fixed yet. huhu. It's  terrible feeling. huhuhu. What the..

Okay then that's all maybe we will meet at other post then. Huahuahuahua. Surely yes. InshaAllah..

So how about you all?

11 things about me

Salam Hola Hi Como Estas???

Wauuhhhh.. kinda awesome game huh! Okay today I've been tagged by 3 bloggers for this game..  



Thanks for tags. Okay.. Let's begin.


Few rules need to be followed :1. Post this rules.2. Write 11 things about yourself.3. Answers the questions the tagger set for you.4. Create 11 new questions for those you want to tag.5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.6. You are not allowed to tag back.

The 11 Things About Me

1.  Mempunyai adik beradik seramai 13 orang dan saya yang ke dua belas.
2. Stubborn aka Kepala Bersteel
3. Love handicraft so much
4. I wish to be celebrity long time ago
5. Didn't like to eat rice- I prefer bread and soup
6. Hot temper a lot.
7. My dream is always be a rich girl and travelling world
8. Cutie
9.Known as Ella time PLKN- Cikgu PLKN kata suara saya sebijik macam Ella. haha
10.Lazy a lot
11. Allerghic to seafood

 I will reply these 3 tags questions.


 emildzajayy

1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
 ----> Eja

2.Suka buat apa time tengah malam?
---> Tak buat apa cuma tensen sebab tak boleh tidur awal. Susah.

3.Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
---> Nak khusyuk beribadah. Itu sudah cukup.

4.Cuba hitung berapa abjad nama korang?
---> 9 only

5.Suka cokelat tak?
---> Yes of course

6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu2 korang tengok?
---> Twilight

7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2lah.
---> Adik beradik, Mak and Bapa

8.Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
---> Sure,, syurga ganjarannya

9. Lagu terakhir yang korang pernah badi kat Ex-Bf
---> Tak da. Tak suka lelaki sangat time dulu. Ada bf, buat ignore je.

10.Pernah terkencing atas tilam? HAHAHAHA
---> Time kecik dulu

11.Aku nak tau, ape korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan2 aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker?
---> Soalan agak nonsense tapi cukup sporting. HARAP BACA NI JAWAPAN. hahaxx



Adik Faeytynn

1. Apa yang kamu suka pada dunia blogging? *strict punye soalan
---> Mr Mohamed tahu perkembangan akak, tahu apa yang kakak buat kat Malaysia ni walaupun dia berada nun jauh di Egypt.

2. Apakah perkara terburuk yang pernah kamu lakukan? *uih seram bunyi ye
---> Gaduh besarrr kat sekolah hingga 1 sekolah dah kecoh.

3. Apakah perkara terbaik yang pernah kamu lakukan? *ni okay sikit,tak de la seram
---> Selalu jadi dapat hadiah sejak dari kecil sehinggalah dewasa kini.  Smart student la katakan. lol.

4. Jika kamu di beri peluang melancong secara percuma,kemanakah yang kamu ingin pergi? *berangan la sikit ye,hahaha
---> Egypt to Mr Mohamed then together to Makkah then go tp Turkey.

5. Jika kamu diberi peluang kembali ke masa lalu,apa yang kamu ingin lakukan?*masa tak boleh kembali T,T
---> Tak buli orang dan tak mau kenal dengan kawan-kawan pembuli yang lain. Malu. Sekarang kalau kat kampung rasa nak pakai purdah jer. huhu.

6. Bilakah waktu/kali terakhir sekali kamu menangis? *serius nak tanya ni
---> Menangis? Semalam. 

7. Apakah perkara yang kamu ingin lakukan di dunia ini,namun tidak kesampaian? *ha,jawab jgn tak jawab,hehehe
---> Nak buat rumah yang betul2 selesa untuk Mak. Belum kesampaian-- kelaur dari soalan di situ.

8. Pernahkah anda berjumpa tahu atau bermimpi jumpa hantu? *amek kau,ni seram betul
--->Jumpa tak . Mimpi yes.

9. Apakah hala tuju hidup kamu di dunia ini? *cma pelik je soalan
---> Muslim kan? ha, tujuan kita mesti adik tahu, kan kan?

10. Antara menonton televisyen dengan melayari internet,mana kamu paling suka? *dunia sekarang teknologi makin bertambah maju
---> Layari internet tak. Nak sembang dengan Mr Mohamed menggunakan internet.

11. Apakah hadiah yang paling berharga yang pernah kamu beri pada ibu kamu?*sempena hari ibu
---> Hadiah untuk Mak? Entah la. Apa pun yang akak beri belum cukup berharga untuk Mak. Tapi mak kata setiap kecemerlangan yang kakak perolehi itu sudah cukup dari hadiah yang lainnya.

Puas hati jawapan akak?



Next.

Adik Alien,

1.If you could change something what would you change?
     I change my self
2.What’s one thing that really scares you?
    If die not in syahadah.
3.If you were another person, would you be a friend of yourself?
   Yes, I will. Cuz I hear to my friend. Sometime, I feel they talk like they are talking to Caunselor. When they got matter in heart, feel wanna talk they'll find me. I have someone like this too... as human he is the one understand me so much than anyone.
4. What’s the first thing you notice about people?
   Their way to talk.
5. What do you want to be when you grow up? 
   I want my children be a good muslims.
6.What are your hobbies?
   Sleep and making new design of shirt, or skirt- shortly sew and handi craft.
7.Have you ever been to oversea?
   Yea, from Borneo to Peninsular. LOL no. not yet. haha.
8.What stops you from making the first step towards your dream?
   When people the most I hope to give support didnt care about what Im going to do.
9.What’s your deepest secret?
   As its deepest secret. So wont tell it. haha
10.If you wrote about your life and only mentioned most colorful, vivid, strong and impressive periods how many pages would the book be?
  Only about 1200 pages...
11.If you could be any age, what age would you be?
   6 years old.



Okay la.. That's all. Wooow kinda tiring post.. Toooo long.

Next I dont know many bloggers so I'm not gonna tag anyone. hehe.  
    But...

I'm hoping to the 3 blogger answer my question instead. Haha. breaking the ruless...

My questions are:

1. Apakah yang anda akan lakukan sekiranya anda sedang marah?
2. Pernahkah anda habis membaca buku teks sejarah dari muka hadapan ke kulit belakang?
3. Setujukah anda dengan pernyataan saya bahawa " Cinta Jarak Jauh tidak akan berjaya"? Jika ya mengapa?
4.  Apakah yang anda akan lakukan jika, sahabat karib anda menikam belakang anda?
5. Seandainya Spiderman, Cicakman, Batman wujud, siapakah anda pilih untuk menyelamatkan anda?
6.Berapakah nilai wang yang anda gunakan untuk sehari?
7. Sekiranya  seorang mak cik tetiba marah anda di khalayak ramai apa anda akan buat?
8. Sekiranya anda berasa sangat lapar pada malam hari, time tu memang semua kedai dah tutup, kat dapur pula tak ada apa untuk di makan. Apa yang anda akan lakukan?
9. Apakah rukun Islam keempat?
10. Sebelum tidur apakah kebiasaan yang anda akan lakukan?
11. Anda rasa saya dapat berkahwin dengan lelaki mesir saya aka boyfriend saya yang saya tak pernah jumpa secare reality?

Okay la.. Soalan yang merapu. minta maaf. I hope y'all will answer my question. hahaha.
After answer, come here back to inform me.








Handicraft Book 2

Salam hi hola como estas??

After this entry ---> click  This is the other Scrapbook I made, And this one made on 2012 last year..
 I've sell this book while at college RM10 until RM15 each based on accessories they(customer) asked. If complicated one I charge additional payment. hihi. But not so expensive just RM1 till RM5. hehe.





All of this SOLD on 2012. haha.

I made small handicraft book too. Its cheaper than the handicraft at above pic. Rm5 only. hehe..
I still planning to start sell it back or no. Really lazy this time, beside stuff to make this handicraft book tak ada dengan saya lagi. Huuuuuuuuuuuuuuu~~~


 Ada comel tak?



Lots of Cute Love,
Hafizah the Cutie 

Maybe thats the beginning of Carier

Salam.. hi hola... como estas...


hahaxxxxx...


 These days the laziness has come to me even more. Its worst. haha

OK fine, yesterday there is shop I think looking for employee and send me text to hire me. Well its just small jobs but still need interview. They offer me to work in administration department, sound good- a bit.

Than work at mobile shop and facing peer friend with her boyfriend and doing weird? right.. LOL.....
 So inshAllah 8/5/2013 I will be interviewed. Hey Doa for me! One Doa really precious, how if many Doa? hehe. Ya Rab. It's like an investment-again

Then actually I got text from SPA8 since 29 april 2013 as Assistant Administration Officer, remind me to get update the job I've apply. When I login I saw my applicant been processed and at 7/5/2013 I need to review whether I chosen or not to be interview.

Alhamdulillah- I've been chosen BUT I feel blank, what will be asked by the interviewer? Nervous. Hmmm.  

Interview? It's like a bomb- Know??

Dont know? then think.


My unit trust jobs?
 I wont leave it even its hard to find investor. I will keep be a Unit Trust Consultant. hehe.

Sometimes when ordinary work, I mean kinda small job people see.... If have passion and interest on that small carier soon it will be huge jobs. Who know??

Doa- Thats the power of mukmin & mukminah. hehe. and ada tak sesiapa yang berpengalaman dengan penemuduga spa8 ni? Share la sikit.






Pray for me.


Lots of Hope,
Hafizah The Cutie.



Blog Tutorial- How to customize your blog


Salam hi hola...

For Kakak Afidah,

Actually I dont know many about how to customize blog, somehow I learn it from other blogger.

Im using simple template and customize the simple template based on coding i know and other tutorial from other blogger.

So if want use simple template I can share a bit what I know with help other blogger tutorial.

First of all change the template to simple template.

1. Template --> Simple, choose any simple template yang kakak suka. 
2. Change the background click here  to get cute background or find in Uncle Google image.
   Template  --->  customise ---> background (upload the background)---> kalau dah comel then  Apply to blog.
3. The header.. Kakak buat sendiri atau cari kat google. Or if want me to make for you, with my pleasure, hehe 
4. Then visit this link there sooo many tutorial she share, Kakak may use it. Before start editting visit here first. This the first step on custumizing coding for the blog.

I dont know how to make tutorial hahaha. Just share what I can. If there's not clear, let me know. I'll help.
May useful kakak.

Sincerely,
Cikgu ganti BM


Nik Aziz berpura-pura zuhud

Hi salam. como estas?

Hari ini entri politik mengejut dan secara tiba-tiba muncul di dalam blog cinta-cinta aku ni.
You know what?!!!


pertama sekali aku nak gelak kuat-kuat kat admin page yang post benda la ni. hehe.

Sampai hati ada yang kata Tok Guru Nik Aziz berpura-pura zuhud. astaghfirullah. Nak tahu cerita klik sini.
aku bukan apa, aku cuma tersentak ada juga orang yang sedap-sedap buat fitnah sampai begini rupa. hmmm.. yang kat belakang tu sebenarnya Pusat Tahfiz.



Tak caye? cer tengok dia komen mende. Kawan kolej aku time kat Kelantan dan member aku ni orang Kelantan.



Dah-dah la tu buat fitnah kat Tok Guru. Ni kes tak da modal nak buat fitnah dah ni. Macamlah orang-orang kat Kelantan tu buta. Publisiti murahan ni. Bawalah bertaubat. Astagfirullahalazim.

Sayangilah ulama, bukan cerca dan fitnah.


When nothing going right turn left





Girl do so, what you think?



" First Giveaway by Iyraa Cariyno"

Hi hola good night. giveaway lagi..

Let join it.

Click the banner to join.

Hadiah kawaii mostly awesome la juga.Jom join.

"Segmen : Blogger Pinkish and Purplish"

Hi salam. Como estas?

Today in mood to join segmen and giveaway.

click here to join

It's for pinky and purple lover

Okay let's begin with my pink stuff

Since Im little cutie girl,  i hate pink a lot. My god its girlie stuff. 
but LOOK AT ME NOW.......IM PINKY GIRL yucksss overact words. sorry. hehe

2010 suddenly, I dont know where the aura came then I fall in love to pink.
Start daripada itu, apa-apa sahaja barang yang saya beli usahakan untuk mendapatkan warna PINK.

->Baju kurung, baju tidur, blouse, jubah =pink. Baju raya? tak payah nak cerita. cet macam berlagak je.
-> tak cukup dengan baju kasut saya ada 3 pasang kasut sahaja dan semuanya pink
->beg daripada 7 jenis yang saya ada hanya dua yang bukan berwarna pink
-> tudung? hehe, pink mostly. cuma lain-lain fesyen jerrr
-> laptop acessories. pencil box, mobile casing, eyeglass, fan in my room, comforter, kotak untuk letak barang-barang hadicraft saya,

BERUS GIGI?  hehe. 
yes its pink tu. Tapi Eja agak segan nak tonjolkan kePINKYan diri ini. Thenks for this segmen.

This one 2011 picture actually tapi beg ni dah tak da, Eja sayang sangat dengan beg ni, Eja guna beg ni untuk letak barang-barang yang tak muat dalam beg. hehehe. Eja bawa beg ni kalau nak gi shopping barangan dapurrr. hehe


ahaksss - gedik sikit..

Teringat kenangan lalu masa kat kolej. Beg berjasa


Sincerely,
Hafizah The Cutie
Pinky Lover



"Giveaway by DI #2"

hi ..

Giveaway again. Hope have chance. hehe

click the banner to join/

Quickly its almost end. So many prize. Hope i get one. lol. Follow all the rules

K bye.

Segmen : I love You Mom

Assalammualaikum readers...

Tadi time buka blog. Tengok dalam cbox eja, eh ada orang ajak join segmen. Menarik segmen ni. Tentang mak. Eja sensitif sikit pasal ibu bapa ni, mungkin Eja tak dapat beritahu Mak Eja apa yang terbuku di hati Eja ni.

klik banner untuk join

Ucapan untuk wanita yang ku panggil Mak.

Mak,
Wanita itu ku panggil Mak,
Sejak kecil ku..
 Mak.. terlalu besar pengorbanan mu.
Di kolej tiap kali aku terlalai untuk bersungguh-sungguh belajar, teringat pesan emak.
"anak, kita orang susah, kamulah harapan emak untuk mengubah nasib keluarga kita ."
"Jangan tinggal solat, segalanya itu milik Allah. Doa banyak-banyak"
Emak, kerana pesan mu itulah anak mu ini tetap berusaha tanpa putus asa untuk berjaya.
Sekarang Eja dah habis belajar.
Mak,
InshaAllah, bila Eja dah dapat kerja,
Eja nak bagi Mak gaji Eja,
Eja nak beli telekung baru untuk Mak, boleh guna untuk hari raya sekali.
Nanti kita baiki rumah kita ya Mak.
Kalau pergi mengaji, tak payah jalan kaki lagi. Jauh sangat sekolah tu, nanti kita beli kereta ya Mak.
Mak doakan Eja ya Mak.
Eja rasa sangat bersyukur punya emak seperti Mak.
Eja sayang Mak sangat-sangat.
Mak adalah mak yang TERBAIK DI DUNIA INI.
I love you Mom.


*Hargailah ibu kita selagi masih ada. Ibu tiada gantinya. Dialah yang satu ibu.


Review Herballife aloevera

Salam hola como estas fellas???

Hari ini timbul idea nak review produk secara tiba-tiba setelah perasan yang Herbalife Alovera dah habis. huhu..

curi kat google


 Tak banyak nak share la tapi adalah sedikit untuk pengetahuan orang-orang yang nak tahu -- caner tu??

Terus kepada kelebihan herbal aloe ni:


 Membantu untuk melawaskan makanan- eja rasa macam senang digest lepas amalkan benda ni. Pembuangan racun and toksin dalam badan lebih cepat gitu.

Mengurangkan sengugut- selalunya girly ni kan, kalau dah mai bulan mulalah sakit yang teramat-amat tu.- eja sendiri rasa terlalu banyak perubahan, tak perlu sampai nak sengugut hingga pitam segala. Lega rasanya.Alhamdulillah.

Membantu menganjalkan kulit- tak caya? test sendiri.  Memandangkan wajah eja agak mengerutu- ececece bunyi macam teruk. Maksud eja, kulit agak berminyak dah tu jerawat mudah tumbuh, selain oxy, Herbal ni juga berguna untuk mengecutkan jerawat. Sapu kat muka macam toner tuuuu.. Mengelakkan jerawat baru muncul.

Membantu untuk melebatkan rambut semula- eja perasan rambut eja macam dah lebat berbanding sebelum. Kakak-kakak eja pun perasan. hehe gembiranya. Alhamdulillah.

Sifat herbal ni lebih kepada kecantikan dan kesihatan yang bermula dari dalam tubuh badan.

Korang nak try? hehe. ilmu/ benda yang baik mesti di kongsi. iya tak?

Ok la tu je.


Hafizah the Cutie




Reviewed

Salam hola,
como estas fellas???

First of all, I'd really want to thanks to adik Syahirah cuz willing review my blog... It's one of great thing in blogging, as we know lah kan?. Reviewing each blog can help to improve, to change our blog to be better blog for readers.

Blog arrangements---

-I prefer yang kemas dan tak serabut as long as it's still cute, hehe. Apabila blog lambat loading akak sendiri pun malas nak view. canerlaaa blog akak tu. Then Aisyah, kawan akak suggest the simple one and cute it's enough.

Types of blog

-Types or my blog just personal blog nothing special that's why my entry sometimes be too emotional, or too happy. Kinda online diary. hehe

Mostly my entry in english language than malay language right?
Why?

-Let me tell. hehe.

 first and foremost thing is to make it's easier for Mr Hubby to keep in touch with me. He is an egyptian and really thousand mile's away from me, for most we conversation in English language and this blog exist just because him. In add, I love to write and sometimes express feeling in this blog but not fully and complete expressing. hehe. For me , its okay if there's no readers, no comments.. as long as Mr Hubby knowing what I'm doing here at Malaysia, what I plan to, or whatever it is...

Till then I really thanks for those who willing to leave comments or following my blog.

 Ok lah that all for now..




Lots of cute love,
Hafizah the Cutie.