Followers

Ujian ke?

Assalamualaikum ..

Setiap apa yang kita perkatakan Allah mengujinya semula pada diri kita,

Saling memperingati adalah cara yang terbaik dalam memperbetul dan memperbaiki diri sendiri...

     tapi ingat!!!... dalam memperingatkan itu,
peringatkan diri sendiri dahulu...

Pilih cara yang berhikmah,,
    bukan dengan paksaan..

    Islam itu mudah dan indah.

Semoga setiap apa yang kita lakukan didunia ini adalah kerana Allah sahaja.
Ya Allah tunjukkanlah siratal mustaqim kepada kami.. Amin

##taken from my PESAT  book 2011 dan masih dalam proses tarbiyah.Proses it sentiasa berulang-ulang. Doakan aku.

Find who the most you love

hola..
 first sekali Astagfirullah al azim..

Today evening, I was texting to Aisyah, my bff lillahi taala. Usually we texting when each other really missing so much. When my credit out she will make a call for me. We talk about ourself. Beside, she the one who gave many good influence to myself. I still remember, at the first year at college that time on 2010. I only have about 4 or 5 hijab as I'm new to wear hijab fully. Hehe she help me a lot. Allah pay to her later inshaALLAH. 

ok back to the topic, 
I was text her to tell her that I'm sick.
Not only the body but the ruh too.
Allahuakbar.


she sent me this text:

Dipadang Masyar nanti, manusia akan dibangunkan dengan orang atau benda yang paling dia sayang. Allah akan minta orang tu minta syafaat dengan orang/benda yang dia sayang tu. sebab tu dalam tingkat cinta kita kena letak Allah di nombor satu, Nabi Muhamad nombor dua and nombor tiga bagi lelaki ibunya, bagi perempuan suaminya..

Apa-apapun keadaan, banyakkan selawat dan istighfar
Antara lagi tanda kiamat besar semakin banyak kematian mengejut.. kita tak tahu bila kita mati..


That time I was like My God i'm too far.. I hope this post will benefit and help us to improve ourself to be much better as Muslim.

##Dah jelas dalam bercinta aku kena berpada-pada.
Allahualam.
#doakan aku jadi wanita solehah di sisi Allah and semoga bermanfaat sesama kita.

Akibat ketagih online

hola.. 

            What happen if fellas can't be online at least once per week? Seriously, even 2 days I can't stand. haha.
1 day it's still fine for me but more than that NO!


By the way this is Bebe/Baby. my niece. 1 years ++ old.

Don't show her you going to take her picture.
Don't let her listen any music.

Or you will.....


p/s: jangan jeles tengok laptop aku yang "terlalu" canggih tu. haha

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

hola.

Segmen lagi.. I have nothing to do soooo,

klik banner untuk join. hahai.

jom main satu game nak? I follow U, you follow I!
kan tahun baru ni, nak tingkatkan traffic and readerlah katakan.
ok sejujurnya my blog ni nothing yang special. Sebab mostly entry aku ni yang merepek. cerita cinta2 jek. siapa nak muntah, boleh. tapi bukan kat belog aku. hehe

so itu saja la.
I love nobody nobody but hang. haha lagu matluthfi. sempoi gitu.

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar


hola..

click banner to join

   There soooo many segment I found earlier this year. kan? kan? kan? but mostly it's about "Tambahkan Follower" right?

Then I found this segment, it's quite unique for me. blogger barukan. biasalah.
 So i decide to join. 


Here it is my favourite song



agak-agak ada tak yang tahu lagu ni lagu apa?

ok lagu ni bertajuk "Mashy Haddy" blog kAK vieo atau "berjalan di sebelah ku" yang dinyanyikan oleh Nancy Ajram penyanyi Arab dari Lubnan. 
saya nak translate lagu ni in malay pun tak tahu macam mana. hehe. Nak tahu liriknya 
TEKAN SINI LAJU-LAJU. Mostly, kawan-kawan aku fenin dengar lagu-lagu aku ni. banyak lagi lagu Nancy aku ada.

bukan tu saja aku ni memang minat dengan lagu-lagu dari rantau arab ni sejak 2011. Time tu aku belum kenal dengan cinta hati aku ni..hehe.

semuaaaaaa syarat aku dah buat taw.. tak caye?
Blog Leeyana follower ke 391, blog Neesa follower ke 91

Saya nak ajak Sabella kalau-kalau dia nak join sekali la.. nan adik Zila aka Kupukupupink. 
Jom! :)