Followers

Nik Aziz berpura-pura zuhud

Hi salam. como estas?

Hari ini entri politik mengejut dan secara tiba-tiba muncul di dalam blog cinta-cinta aku ni.
You know what?!!!


pertama sekali aku nak gelak kuat-kuat kat admin page yang post benda la ni. hehe.

Sampai hati ada yang kata Tok Guru Nik Aziz berpura-pura zuhud. astaghfirullah. Nak tahu cerita klik sini.
aku bukan apa, aku cuma tersentak ada juga orang yang sedap-sedap buat fitnah sampai begini rupa. hmmm.. yang kat belakang tu sebenarnya Pusat Tahfiz.



Tak caye? cer tengok dia komen mende. Kawan kolej aku time kat Kelantan dan member aku ni orang Kelantan.



Dah-dah la tu buat fitnah kat Tok Guru. Ni kes tak da modal nak buat fitnah dah ni. Macamlah orang-orang kat Kelantan tu buta. Publisiti murahan ni. Bawalah bertaubat. Astagfirullahalazim.

Sayangilah ulama, bukan cerca dan fitnah.


When nothing going right turn left





Girl do so, what you think?



" First Giveaway by Iyraa Cariyno"

Hi hola good night. giveaway lagi..

Let join it.

Click the banner to join.

Hadiah kawaii mostly awesome la juga.Jom join.

"Segmen : Blogger Pinkish and Purplish"

Hi salam. Como estas?

Today in mood to join segmen and giveaway.

click here to join

It's for pinky and purple lover

Okay let's begin with my pink stuff

Since Im little cutie girl,  i hate pink a lot. My god its girlie stuff. 
but LOOK AT ME NOW.......IM PINKY GIRL yucksss overact words. sorry. hehe

2010 suddenly, I dont know where the aura came then I fall in love to pink.
Start daripada itu, apa-apa sahaja barang yang saya beli usahakan untuk mendapatkan warna PINK.

->Baju kurung, baju tidur, blouse, jubah =pink. Baju raya? tak payah nak cerita. cet macam berlagak je.
-> tak cukup dengan baju kasut saya ada 3 pasang kasut sahaja dan semuanya pink
->beg daripada 7 jenis yang saya ada hanya dua yang bukan berwarna pink
-> tudung? hehe, pink mostly. cuma lain-lain fesyen jerrr
-> laptop acessories. pencil box, mobile casing, eyeglass, fan in my room, comforter, kotak untuk letak barang-barang hadicraft saya,

BERUS GIGI?  hehe. 
yes its pink tu. Tapi Eja agak segan nak tonjolkan kePINKYan diri ini. Thenks for this segmen.

This one 2011 picture actually tapi beg ni dah tak da, Eja sayang sangat dengan beg ni, Eja guna beg ni untuk letak barang-barang yang tak muat dalam beg. hehehe. Eja bawa beg ni kalau nak gi shopping barangan dapurrr. hehe


ahaksss - gedik sikit..

Teringat kenangan lalu masa kat kolej. Beg berjasa


Sincerely,
Hafizah The Cutie
Pinky Lover



"Giveaway by DI #2"

hi ..

Giveaway again. Hope have chance. hehe

click the banner to join/

Quickly its almost end. So many prize. Hope i get one. lol. Follow all the rules

K bye.

Segmen : I love You Mom

Assalammualaikum readers...

Tadi time buka blog. Tengok dalam cbox eja, eh ada orang ajak join segmen. Menarik segmen ni. Tentang mak. Eja sensitif sikit pasal ibu bapa ni, mungkin Eja tak dapat beritahu Mak Eja apa yang terbuku di hati Eja ni.

klik banner untuk join

Ucapan untuk wanita yang ku panggil Mak.

Mak,
Wanita itu ku panggil Mak,
Sejak kecil ku..
 Mak.. terlalu besar pengorbanan mu.
Di kolej tiap kali aku terlalai untuk bersungguh-sungguh belajar, teringat pesan emak.
"anak, kita orang susah, kamulah harapan emak untuk mengubah nasib keluarga kita ."
"Jangan tinggal solat, segalanya itu milik Allah. Doa banyak-banyak"
Emak, kerana pesan mu itulah anak mu ini tetap berusaha tanpa putus asa untuk berjaya.
Sekarang Eja dah habis belajar.
Mak,
InshaAllah, bila Eja dah dapat kerja,
Eja nak bagi Mak gaji Eja,
Eja nak beli telekung baru untuk Mak, boleh guna untuk hari raya sekali.
Nanti kita baiki rumah kita ya Mak.
Kalau pergi mengaji, tak payah jalan kaki lagi. Jauh sangat sekolah tu, nanti kita beli kereta ya Mak.
Mak doakan Eja ya Mak.
Eja rasa sangat bersyukur punya emak seperti Mak.
Eja sayang Mak sangat-sangat.
Mak adalah mak yang TERBAIK DI DUNIA INI.
I love you Mom.


*Hargailah ibu kita selagi masih ada. Ibu tiada gantinya. Dialah yang satu ibu.


Review Herballife aloevera

Salam hola como estas fellas???

Hari ini timbul idea nak review produk secara tiba-tiba setelah perasan yang Herbalife Alovera dah habis. huhu..

curi kat google


 Tak banyak nak share la tapi adalah sedikit untuk pengetahuan orang-orang yang nak tahu -- caner tu??

Terus kepada kelebihan herbal aloe ni:


 Membantu untuk melawaskan makanan- eja rasa macam senang digest lepas amalkan benda ni. Pembuangan racun and toksin dalam badan lebih cepat gitu.

Mengurangkan sengugut- selalunya girly ni kan, kalau dah mai bulan mulalah sakit yang teramat-amat tu.- eja sendiri rasa terlalu banyak perubahan, tak perlu sampai nak sengugut hingga pitam segala. Lega rasanya.Alhamdulillah.

Membantu menganjalkan kulit- tak caya? test sendiri.  Memandangkan wajah eja agak mengerutu- ececece bunyi macam teruk. Maksud eja, kulit agak berminyak dah tu jerawat mudah tumbuh, selain oxy, Herbal ni juga berguna untuk mengecutkan jerawat. Sapu kat muka macam toner tuuuu.. Mengelakkan jerawat baru muncul.

Membantu untuk melebatkan rambut semula- eja perasan rambut eja macam dah lebat berbanding sebelum. Kakak-kakak eja pun perasan. hehe gembiranya. Alhamdulillah.

Sifat herbal ni lebih kepada kecantikan dan kesihatan yang bermula dari dalam tubuh badan.

Korang nak try? hehe. ilmu/ benda yang baik mesti di kongsi. iya tak?

Ok la tu je.


Hafizah the Cutie




Reviewed

Salam hola,
como estas fellas???

First of all, I'd really want to thanks to adik Syahirah cuz willing review my blog... It's one of great thing in blogging, as we know lah kan?. Reviewing each blog can help to improve, to change our blog to be better blog for readers.

Blog arrangements---

-I prefer yang kemas dan tak serabut as long as it's still cute, hehe. Apabila blog lambat loading akak sendiri pun malas nak view. canerlaaa blog akak tu. Then Aisyah, kawan akak suggest the simple one and cute it's enough.

Types of blog

-Types or my blog just personal blog nothing special that's why my entry sometimes be too emotional, or too happy. Kinda online diary. hehe

Mostly my entry in english language than malay language right?
Why?

-Let me tell. hehe.

 first and foremost thing is to make it's easier for Mr Hubby to keep in touch with me. He is an egyptian and really thousand mile's away from me, for most we conversation in English language and this blog exist just because him. In add, I love to write and sometimes express feeling in this blog but not fully and complete expressing. hehe. For me , its okay if there's no readers, no comments.. as long as Mr Hubby knowing what I'm doing here at Malaysia, what I plan to, or whatever it is...

Till then I really thanks for those who willing to leave comments or following my blog.

 Ok lah that all for now..




Lots of cute love,
Hafizah the Cutie.




Group 22 no.8

Salam
hola? como estas?

it's just. errmm.. actually I just visit Uzu blog. I think I'm one of the winner for her 1st giveaway.. is that really??

I know it's seems just small thing for you all.. but kinda excited a bit. hehe. Just want make sure.. is that my blog link??

if no let me know earlier. hehe.


then this the giveaway I won.....



and Uzu give this link to get the prize. hehe 


** alhamdulillah my rezki.
K la. congrates for other bloggers who get prize too. hehe

 :D

Lots of cute love,
Hafizah the Cutie..



Stumbled Oh My God!!!!

salam..
hola.. como estas fellas?

        It's one day left I have before exam. Kinda nervous. Still not sure if can get 44/60 to pass for the exam and I'm using my dad money for that exam.. haha. need to pass.

       Then today evening though my body still weak, I unite myself to find the location of the university for examination I'll be facing to. Alhamdulillah.. We found the university, well I didn't live at this town though. hehe. Look for the university early one of the thing making well prepared. MIND SETTING is important babe!!



       Luckily, after found the university we stumbled vacancy advertisement too. Its just simple jobs, but I'm jobless.. I'll work any job for experience at least the place is comfort not as what I work at mobile shop before.. right bebe?. It's shame to be tell. hahaha and most important the jobs is HALAL

       There is three available vacancy there, oh by the way it's Acer shop and laptop accessories. The vacancy are Computer Technician, Sales Assistant and one else I forgot hehe. I'm just applying as sales assistant, it's good than nothing right? lolll


One of the employees there, suggesting me to apply as accountant. Kinda surprise, my god!

 Accountant?? - I monologue
If you have basic account why dont you try? - she- the employees for that shop


#don't be too choosy. Look and seek an advantage in yourself. Who know maybe you got the chance?
#thanks to Bebe for supporting and my sister too.

hey guys pray for me to get job soon cuz being jobless really ain't cool.. hehehe.

till then.
bye.

Sincerely
Hafizah The Cutie



Pak RB

Salam hola.. como estas fellas??

Today after enjoy Indonesian food,  I lay back to bed and relaxing my body from sick. That time suddenly i remember wonderful moment when I'm at college..

There usually, we would sitting in the mosque listening to tazkirah from Uncle Rosdi Baharom- Pak RB. Sunday night where usually teens go out have fun with friends but very different in college where I was studying.

Still remember what he keeps remind us,

source: Akhi Jumat


"Antum umpama benih yang ana semai, dan ana akan taburkan di seluruh tempat. Agar benih ini menjadi pokok yang mampu memberi manfaat" - Pak RB.

Ya Allah.. My heart feel very touched and disturbed by his words. Till now, I feel ashamed with myself where I can share benefit to people, to muslims..

Kolej ku tercinta dan setiap isinya..

Kilang biasa yang memproses manusia menjadi hamba berkualiti kepada Allah -Kolej ku

"Dapat kedua-dua diploma di kolej ini, iaitu diploma dunia dan diploma taqwa." -Pak RB

Now I'm graduated but I really miss the precious moment while at college..

##aku jemput kamu untuk merasai nikmat belajar di situ. di kolej ku.


5 Days left

Assalam..
Hola, como estas fellas? eberibodi faaaayn? *withmy bebe pronounce*.

Finance what I still remember and the most important for unit trust job. hehe The future value of investment. Money~~ Money~~

FV=PV(1+i)n

Saje nak tunjuk tahap kelembapan otak.okay.. 

My exam just 5 days left and I still not sure if I'm well-prepare or no. huhu..Oh ya since I'm jobless, saya tak choosy sangat about job asal halal.... then I try to be Unit Trust Consultant.

 Well guys, you know what? --- No we don't kriks kriks kriks.

K fine i'm telling now. ----- We dont want to know. 

omg again.nonsense.

Recently, I just found out an easy way not be hoodwinked by investment agents. Seriously, before this when mention about investment. 

"It's fraud"- me
 Sound stupid but thats really is...

Okay. I only can share two how to prevent from tricked by fake agents in unit trust;

1. He/she must have license cards from FIMM and the license still valid.
2. When plan to invest our money find the right place and trusted one. The place we usually hear, know.. jangan asyik nak bedal-- ala-ala skim cepat kaya tuu.. lepas tu korap.Apapun tak dapat

About my exam- I'm taking the FIMM license. Even agent shares- maybe. Do any job with much effort it's can be your carier.

In jobs? Dont too choosy. Or else you will jobless. hahaha

Sincerely,
Hafizah the Cutie.

Fever




I dont know when my fever get heal. Fever here and here. :'(

Lyric Logic

hola
even fever finding way to smile.
I feel funny when found this, well i know maybe it's last year but really
how the lyrics work in logic

Adele-Set Fire to The Rain...



Alicia Keys- This girl is on fire.... hahaha damn funny




Source

Pray for me to get well soon. :(

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Today as the past

hi..
como estas??
 Today it's quite freaking awesome day. I lied. Okay, feel missing the guys so much. haha. fine

We was go for walk to Taman which Tawau people call it as Highway.  Okay. There, I was playing with my niece and adopted niece and nephew. Feel awkward if little kids in age average 3 years to 12 years old call me as sister/Kakak . So i ask them to call me aunty/ mak cik, it's okay even they call me aunty people know that they have cute aunty like me. yay.

Today, we've seeking for siput... People on the beach like looking weird to us and to niece and nephew and me walking without slipper on rocky beach.

What are you looking at? me? Never seen people walking without slipper?  hehe. sakai

But the thing is, there one of my adopt niece maybe she just 10 years old. She make me remember myself when I was on her age. My act, my style, my way to play. Ya Allah really likely to her.


  • 1. Harsh
  • 2. Can beat boys- girl just with one punch-- chaiiii berlagak siap buat muka Shivagi the Boss lagi
  • 3. can climb up to the pole and jump from high or sitting on the high place.
  • 4. Can run fast after kicking enemy- can anyone imagine that?
  • 5. didnt scare to sea- but now even a bit close i feel like im dying cuz when i was little girl i've drown 3 times. now phobia to the sea.
  • 6.Didnt wear like girl mostly. The way she wear hahaha. I cant explain it as it's the same as me


Dear I'm missing you. so much.

Aku yang sangat cantik

Assalam, hola como estas??

Few passing days there is blogger blogwalking into my blog.. I'm a bit surprisewith what she ask me..


Not about where I live but about the photo on the sidebar. hehe. Cute right? ngee.. *making cute face even failed*..
 The cute boss... Mkay.. 
For those who dont know me, surely that's not me. ngeeee. jauh panggang dari api.. Takkan tak kenal Heliza Helmi.. Raise your hands up who dont know her... Let me check, mostly for Malaysian. Kan? kan?. I borrow it from her official facebook but I didnt ask to borrow.. *is that borrowing?*


Comelkan dia? hehe SubhanAllah, I really admired her so much. Wanita solehah adalah seindah hiasan..
I jatuh hati dengan keperibadiannya and the way dia berpakaian.
Doakan aku supaya menjadi wanita solehah. 

InshaAllah...

**rajin-rajinkanlah jenguk member kita ni. tekan sini

Saya mau review blog korang.