Followers

11 things about me

Salam Hola Hi Como Estas???

Wauuhhhh.. kinda awesome game huh! Okay today I've been tagged by 3 bloggers for this game..  



Thanks for tags. Okay.. Let's begin.


Few rules need to be followed :1. Post this rules.2. Write 11 things about yourself.3. Answers the questions the tagger set for you.4. Create 11 new questions for those you want to tag.5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.6. You are not allowed to tag back.

The 11 Things About Me

1.  Mempunyai adik beradik seramai 13 orang dan saya yang ke dua belas.
2. Stubborn aka Kepala Bersteel
3. Love handicraft so much
4. I wish to be celebrity long time ago
5. Didn't like to eat rice- I prefer bread and soup
6. Hot temper a lot.
7. My dream is always be a rich girl and travelling world
8. Cutie
9.Known as Ella time PLKN- Cikgu PLKN kata suara saya sebijik macam Ella. haha
10.Lazy a lot
11. Allerghic to seafood

 I will reply these 3 tags questions.


 emildzajayy

1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
 ----> Eja

2.Suka buat apa time tengah malam?
---> Tak buat apa cuma tensen sebab tak boleh tidur awal. Susah.

3.Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
---> Nak khusyuk beribadah. Itu sudah cukup.

4.Cuba hitung berapa abjad nama korang?
---> 9 only

5.Suka cokelat tak?
---> Yes of course

6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu2 korang tengok?
---> Twilight

7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2lah.
---> Adik beradik, Mak and Bapa

8.Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
---> Sure,, syurga ganjarannya

9. Lagu terakhir yang korang pernah badi kat Ex-Bf
---> Tak da. Tak suka lelaki sangat time dulu. Ada bf, buat ignore je.

10.Pernah terkencing atas tilam? HAHAHAHA
---> Time kecik dulu

11.Aku nak tau, ape korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan2 aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker?
---> Soalan agak nonsense tapi cukup sporting. HARAP BACA NI JAWAPAN. hahaxx



Adik Faeytynn

1. Apa yang kamu suka pada dunia blogging? *strict punye soalan
---> Mr Mohamed tahu perkembangan akak, tahu apa yang kakak buat kat Malaysia ni walaupun dia berada nun jauh di Egypt.

2. Apakah perkara terburuk yang pernah kamu lakukan? *uih seram bunyi ye
---> Gaduh besarrr kat sekolah hingga 1 sekolah dah kecoh.

3. Apakah perkara terbaik yang pernah kamu lakukan? *ni okay sikit,tak de la seram
---> Selalu jadi dapat hadiah sejak dari kecil sehinggalah dewasa kini.  Smart student la katakan. lol.

4. Jika kamu di beri peluang melancong secara percuma,kemanakah yang kamu ingin pergi? *berangan la sikit ye,hahaha
---> Egypt to Mr Mohamed then together to Makkah then go tp Turkey.

5. Jika kamu diberi peluang kembali ke masa lalu,apa yang kamu ingin lakukan?*masa tak boleh kembali T,T
---> Tak buli orang dan tak mau kenal dengan kawan-kawan pembuli yang lain. Malu. Sekarang kalau kat kampung rasa nak pakai purdah jer. huhu.

6. Bilakah waktu/kali terakhir sekali kamu menangis? *serius nak tanya ni
---> Menangis? Semalam. 

7. Apakah perkara yang kamu ingin lakukan di dunia ini,namun tidak kesampaian? *ha,jawab jgn tak jawab,hehehe
---> Nak buat rumah yang betul2 selesa untuk Mak. Belum kesampaian-- kelaur dari soalan di situ.

8. Pernahkah anda berjumpa tahu atau bermimpi jumpa hantu? *amek kau,ni seram betul
--->Jumpa tak . Mimpi yes.

9. Apakah hala tuju hidup kamu di dunia ini? *cma pelik je soalan
---> Muslim kan? ha, tujuan kita mesti adik tahu, kan kan?

10. Antara menonton televisyen dengan melayari internet,mana kamu paling suka? *dunia sekarang teknologi makin bertambah maju
---> Layari internet tak. Nak sembang dengan Mr Mohamed menggunakan internet.

11. Apakah hadiah yang paling berharga yang pernah kamu beri pada ibu kamu?*sempena hari ibu
---> Hadiah untuk Mak? Entah la. Apa pun yang akak beri belum cukup berharga untuk Mak. Tapi mak kata setiap kecemerlangan yang kakak perolehi itu sudah cukup dari hadiah yang lainnya.

Puas hati jawapan akak?



Next.

Adik Alien,

1.If you could change something what would you change?
     I change my self
2.What’s one thing that really scares you?
    If die not in syahadah.
3.If you were another person, would you be a friend of yourself?
   Yes, I will. Cuz I hear to my friend. Sometime, I feel they talk like they are talking to Caunselor. When they got matter in heart, feel wanna talk they'll find me. I have someone like this too... as human he is the one understand me so much than anyone.
4. What’s the first thing you notice about people?
   Their way to talk.
5. What do you want to be when you grow up? 
   I want my children be a good muslims.
6.What are your hobbies?
   Sleep and making new design of shirt, or skirt- shortly sew and handi craft.
7.Have you ever been to oversea?
   Yea, from Borneo to Peninsular. LOL no. not yet. haha.
8.What stops you from making the first step towards your dream?
   When people the most I hope to give support didnt care about what Im going to do.
9.What’s your deepest secret?
   As its deepest secret. So wont tell it. haha
10.If you wrote about your life and only mentioned most colorful, vivid, strong and impressive periods how many pages would the book be?
  Only about 1200 pages...
11.If you could be any age, what age would you be?
   6 years old.



Okay la.. That's all. Wooow kinda tiring post.. Toooo long.

Next I dont know many bloggers so I'm not gonna tag anyone. hehe.  
    But...

I'm hoping to the 3 blogger answer my question instead. Haha. breaking the ruless...

My questions are:

1. Apakah yang anda akan lakukan sekiranya anda sedang marah?
2. Pernahkah anda habis membaca buku teks sejarah dari muka hadapan ke kulit belakang?
3. Setujukah anda dengan pernyataan saya bahawa " Cinta Jarak Jauh tidak akan berjaya"? Jika ya mengapa?
4.  Apakah yang anda akan lakukan jika, sahabat karib anda menikam belakang anda?
5. Seandainya Spiderman, Cicakman, Batman wujud, siapakah anda pilih untuk menyelamatkan anda?
6.Berapakah nilai wang yang anda gunakan untuk sehari?
7. Sekiranya  seorang mak cik tetiba marah anda di khalayak ramai apa anda akan buat?
8. Sekiranya anda berasa sangat lapar pada malam hari, time tu memang semua kedai dah tutup, kat dapur pula tak ada apa untuk di makan. Apa yang anda akan lakukan?
9. Apakah rukun Islam keempat?
10. Sebelum tidur apakah kebiasaan yang anda akan lakukan?
11. Anda rasa saya dapat berkahwin dengan lelaki mesir saya aka boyfriend saya yang saya tak pernah jumpa secare reality?

Okay la.. Soalan yang merapu. minta maaf. I hope y'all will answer my question. hahaha.
After answer, come here back to inform me.








Handicraft Book 2

Salam hi hola como estas??

After this entry ---> click  This is the other Scrapbook I made, And this one made on 2012 last year..
 I've sell this book while at college RM10 until RM15 each based on accessories they(customer) asked. If complicated one I charge additional payment. hihi. But not so expensive just RM1 till RM5. hehe.





All of this SOLD on 2012. haha.

I made small handicraft book too. Its cheaper than the handicraft at above pic. Rm5 only. hehe..
I still planning to start sell it back or no. Really lazy this time, beside stuff to make this handicraft book tak ada dengan saya lagi. Huuuuuuuuuuuuuuu~~~


 Ada comel tak?



Lots of Cute Love,
Hafizah the Cutie 

Maybe thats the beginning of Carier

Salam.. hi hola... como estas...


hahaxxxxx...


 These days the laziness has come to me even more. Its worst. haha

OK fine, yesterday there is shop I think looking for employee and send me text to hire me. Well its just small jobs but still need interview. They offer me to work in administration department, sound good- a bit.

Than work at mobile shop and facing peer friend with her boyfriend and doing weird? right.. LOL.....
 So inshAllah 8/5/2013 I will be interviewed. Hey Doa for me! One Doa really precious, how if many Doa? hehe. Ya Rab. It's like an investment-again

Then actually I got text from SPA8 since 29 april 2013 as Assistant Administration Officer, remind me to get update the job I've apply. When I login I saw my applicant been processed and at 7/5/2013 I need to review whether I chosen or not to be interview.

Alhamdulillah- I've been chosen BUT I feel blank, what will be asked by the interviewer? Nervous. Hmmm.  

Interview? It's like a bomb- Know??

Dont know? then think.


My unit trust jobs?
 I wont leave it even its hard to find investor. I will keep be a Unit Trust Consultant. hehe.

Sometimes when ordinary work, I mean kinda small job people see.... If have passion and interest on that small carier soon it will be huge jobs. Who know??

Doa- Thats the power of mukmin & mukminah. hehe. and ada tak sesiapa yang berpengalaman dengan penemuduga spa8 ni? Share la sikit.






Pray for me.


Lots of Hope,
Hafizah The Cutie.



Blog Tutorial- How to customize your blog


Salam hi hola...

For Kakak Afidah,

Actually I dont know many about how to customize blog, somehow I learn it from other blogger.

Im using simple template and customize the simple template based on coding i know and other tutorial from other blogger.

So if want use simple template I can share a bit what I know with help other blogger tutorial.

First of all change the template to simple template.

1. Template --> Simple, choose any simple template yang kakak suka. 
2. Change the background click here  to get cute background or find in Uncle Google image.
   Template  --->  customise ---> background (upload the background)---> kalau dah comel then  Apply to blog.
3. The header.. Kakak buat sendiri atau cari kat google. Or if want me to make for you, with my pleasure, hehe 
4. Then visit this link there sooo many tutorial she share, Kakak may use it. Before start editting visit here first. This the first step on custumizing coding for the blog.

I dont know how to make tutorial hahaha. Just share what I can. If there's not clear, let me know. I'll help.
May useful kakak.

Sincerely,
Cikgu ganti BM