Followers

11 things about me

Salam Hola Hi Como Estas???

Wauuhhhh.. kinda awesome game huh! Okay today I've been tagged by 3 bloggers for this game..  



Thanks for tags. Okay.. Let's begin.


Few rules need to be followed :1. Post this rules.2. Write 11 things about yourself.3. Answers the questions the tagger set for you.4. Create 11 new questions for those you want to tag.5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.6. You are not allowed to tag back.

The 11 Things About Me

1.  Mempunyai adik beradik seramai 13 orang dan saya yang ke dua belas.
2. Stubborn aka Kepala Bersteel
3. Love handicraft so much
4. I wish to be celebrity long time ago
5. Didn't like to eat rice- I prefer bread and soup
6. Hot temper a lot.
7. My dream is always be a rich girl and travelling world
8. Cutie
9.Known as Ella time PLKN- Cikgu PLKN kata suara saya sebijik macam Ella. haha
10.Lazy a lot
11. Allerghic to seafood

 I will reply these 3 tags questions.


 emildzajayy

1. Apa nama panggilan korang kat rumah?
 ----> Eja

2.Suka buat apa time tengah malam?
---> Tak buat apa cuma tensen sebab tak boleh tidur awal. Susah.

3.Kat dunia ni, apa yang paling awak nak sangat?
---> Nak khusyuk beribadah. Itu sudah cukup.

4.Cuba hitung berapa abjad nama korang?
---> 9 only

5.Suka cokelat tak?
---> Yes of course

6. Apa favourite movie korang yang tak pernah jemu2 korang tengok?
---> Twilight

7. Korang pernah terasa disisihkan oleh kawan ker, keluarga ke? Siapa2lah.
---> Adik beradik, Mak and Bapa

8.Pernah tak korang terfikir untuk membuat orang yang korang sayang sangat tu bahagia? *ibubapa oke!
---> Sure,, syurga ganjarannya

9. Lagu terakhir yang korang pernah badi kat Ex-Bf
---> Tak da. Tak suka lelaki sangat time dulu. Ada bf, buat ignore je.

10.Pernah terkencing atas tilam? HAHAHAHA
---> Time kecik dulu

11.Aku nak tau, ape korang rasa sekarang? Dan betul ker semua soalan2 aku bagi ni? Dan memuaskan hati ker?
---> Soalan agak nonsense tapi cukup sporting. HARAP BACA NI JAWAPAN. hahaxx



Adik Faeytynn

1. Apa yang kamu suka pada dunia blogging? *strict punye soalan
---> Mr Mohamed tahu perkembangan akak, tahu apa yang kakak buat kat Malaysia ni walaupun dia berada nun jauh di Egypt.

2. Apakah perkara terburuk yang pernah kamu lakukan? *uih seram bunyi ye
---> Gaduh besarrr kat sekolah hingga 1 sekolah dah kecoh.

3. Apakah perkara terbaik yang pernah kamu lakukan? *ni okay sikit,tak de la seram
---> Selalu jadi dapat hadiah sejak dari kecil sehinggalah dewasa kini.  Smart student la katakan. lol.

4. Jika kamu di beri peluang melancong secara percuma,kemanakah yang kamu ingin pergi? *berangan la sikit ye,hahaha
---> Egypt to Mr Mohamed then together to Makkah then go tp Turkey.

5. Jika kamu diberi peluang kembali ke masa lalu,apa yang kamu ingin lakukan?*masa tak boleh kembali T,T
---> Tak buli orang dan tak mau kenal dengan kawan-kawan pembuli yang lain. Malu. Sekarang kalau kat kampung rasa nak pakai purdah jer. huhu.

6. Bilakah waktu/kali terakhir sekali kamu menangis? *serius nak tanya ni
---> Menangis? Semalam. 

7. Apakah perkara yang kamu ingin lakukan di dunia ini,namun tidak kesampaian? *ha,jawab jgn tak jawab,hehehe
---> Nak buat rumah yang betul2 selesa untuk Mak. Belum kesampaian-- kelaur dari soalan di situ.

8. Pernahkah anda berjumpa tahu atau bermimpi jumpa hantu? *amek kau,ni seram betul
--->Jumpa tak . Mimpi yes.

9. Apakah hala tuju hidup kamu di dunia ini? *cma pelik je soalan
---> Muslim kan? ha, tujuan kita mesti adik tahu, kan kan?

10. Antara menonton televisyen dengan melayari internet,mana kamu paling suka? *dunia sekarang teknologi makin bertambah maju
---> Layari internet tak. Nak sembang dengan Mr Mohamed menggunakan internet.

11. Apakah hadiah yang paling berharga yang pernah kamu beri pada ibu kamu?*sempena hari ibu
---> Hadiah untuk Mak? Entah la. Apa pun yang akak beri belum cukup berharga untuk Mak. Tapi mak kata setiap kecemerlangan yang kakak perolehi itu sudah cukup dari hadiah yang lainnya.

Puas hati jawapan akak?



Next.

Adik Alien,

1.If you could change something what would you change?
     I change my self
2.What’s one thing that really scares you?
    If die not in syahadah.
3.If you were another person, would you be a friend of yourself?
   Yes, I will. Cuz I hear to my friend. Sometime, I feel they talk like they are talking to Caunselor. When they got matter in heart, feel wanna talk they'll find me. I have someone like this too... as human he is the one understand me so much than anyone.
4. What’s the first thing you notice about people?
   Their way to talk.
5. What do you want to be when you grow up? 
   I want my children be a good muslims.
6.What are your hobbies?
   Sleep and making new design of shirt, or skirt- shortly sew and handi craft.
7.Have you ever been to oversea?
   Yea, from Borneo to Peninsular. LOL no. not yet. haha.
8.What stops you from making the first step towards your dream?
   When people the most I hope to give support didnt care about what Im going to do.
9.What’s your deepest secret?
   As its deepest secret. So wont tell it. haha
10.If you wrote about your life and only mentioned most colorful, vivid, strong and impressive periods how many pages would the book be?
  Only about 1200 pages...
11.If you could be any age, what age would you be?
   6 years old.



Okay la.. That's all. Wooow kinda tiring post.. Toooo long.

Next I dont know many bloggers so I'm not gonna tag anyone. hehe.  
    But...

I'm hoping to the 3 blogger answer my question instead. Haha. breaking the ruless...

My questions are:

1. Apakah yang anda akan lakukan sekiranya anda sedang marah?
2. Pernahkah anda habis membaca buku teks sejarah dari muka hadapan ke kulit belakang?
3. Setujukah anda dengan pernyataan saya bahawa " Cinta Jarak Jauh tidak akan berjaya"? Jika ya mengapa?
4.  Apakah yang anda akan lakukan jika, sahabat karib anda menikam belakang anda?
5. Seandainya Spiderman, Cicakman, Batman wujud, siapakah anda pilih untuk menyelamatkan anda?
6.Berapakah nilai wang yang anda gunakan untuk sehari?
7. Sekiranya  seorang mak cik tetiba marah anda di khalayak ramai apa anda akan buat?
8. Sekiranya anda berasa sangat lapar pada malam hari, time tu memang semua kedai dah tutup, kat dapur pula tak ada apa untuk di makan. Apa yang anda akan lakukan?
9. Apakah rukun Islam keempat?
10. Sebelum tidur apakah kebiasaan yang anda akan lakukan?
11. Anda rasa saya dapat berkahwin dengan lelaki mesir saya aka boyfriend saya yang saya tak pernah jumpa secare reality?

Okay la.. Soalan yang merapu. minta maaf. I hope y'all will answer my question. hahaha.
After answer, come here back to inform me.








8 comments:

  1. I'll answer it! Well, 6 year old eh? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. yea 6 years old cuz no need to kill my own self to be sad. 6 years old if i sad i sleep.. 20 years old i cant sleep when sad. haha

      Delete
  2. Replies
    1. tahu mende? agak keliru di situ.

      Delete
  3. Hahaha memang nonsense sikit kan soalan saya. Sebab semalam buru-buru buat. So takde idea sangat. Btw, soalan awak kat bawah sekali tu, kena tag utk 11 orang yang lain lagi. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. its okay.. nice one. about the 11 tags.. i dont know who should i tag. so I leave it then I ask my taggers instead to answer the 11 question. hehe. langgar peraturan di situ.

      Delete
  4. hahaha,saye dah bace ari tu tp line lembab tak pat komen

    ReplyDelete
  5. hahaha
    kepala bersteel macam saya

    ReplyDelete